theorieles

Gratis Theorieles

Iedere dinsdag van 19:30 – 21:00 uur
Kosten: € 15,- per les 60,- voor 6 lessen
Inclusief theorieexamen € 139,-
Leerlingen die rijden bij autorijschool ouled mogen gratis gebruik maken van deze cursus.

Locatie: Havenstraat 26-2 Emmeloord

Aanmelden verplicht via de website of via 0527–610256 mob 0622465850

theorie-examen

Gevaarherkenning | Verkeersregels | Verkeersinzicht

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting.
U moet ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Onderdelen
Het examen bestaat uit twee onderdelen. Eén onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning.
Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht.
Bij gevaarherkenning krijgt u vragen over hoe u zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie.
Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar u zelf een getal moet invullen.

Slagen
De norm om te slagen is: minimaal 13 van de 25 vragen goed over gevaarherkenning en 35 van de 40 vragen goed over verkeersregels en verkeersinzicht.

Gevaarherkenning
Bij de vragen over gevaarherkenning geeft u aan wat u in bijvoorbeeld onderstaande situatie zou doen:

Vraag-3

 • remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen);
 • gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze);
 • of niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid).

Voor iedere vraag heeft u 8 seconden de tijd om te antwoorden. Dat lijkt kort, maar in het echte verkeer moet u vaak nog veel sneller beslissen!

Verkeersregels
Een goede kennis van de verkeersregels is nodig om de borden en andere tekens in het verkeer te begrijpen.
Deze kennis toetst het CBR in dit onderdeel.

Voorbeeld 1:
CN00002493

Voorbeeld 2:
CN00006217

Verkeersinzicht
Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is,
maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig en veilig is om te doen.

Voorbeeld:
CN00007876

theorielokaal

 

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties
die u op een grote tv-monitor ziet.
U moet zich dan voorstellen dat u de
bestuurder van het EXAMEN-voertuig bent.

Praktijklessen

hoe gaan wij te werk ?

Bij Autorijschool Ouled kun je terecht voor verschillende rijopleidingen. Deze zijn afgestemd op jouw wensen en rij niveau en daarom beginnen we altijd met een gratis proefles. Hierbij bekijken we samen wat voor jou de juiste aanpak is. Aan de hand hiervan spreken we een lesprogramma af dat het beste bij je past.

Uiteraard bieden we je de mogelijkheid om ’s avonds, in het weekend of meerdere keren per week je rijopleiding te volgen. De kosten betaal je vervolgens in gemakkelijke termijnen.

Heb je last van faalangst? Ook dat is geen probleem bij Autorijschool Ouled, wij bieden psychologische hulpverlening, zodat ook jij je rijbewijs kunt halen. Verder bestaan onze diverse pakketten uit verschillende mogelijkheden, zoals pakketten waarbij het theorie-examen, een proefexamen en praktijkexamen in opgenomen zijn. De variatie is alom aanwezig en een handig overzicht kun je hier vinden.

Ook is het bij Autorijschool Ouled mogelijk om deel te nemen aan de 2toDrive actie. Vanaf 1 november 2011 is het mogelijk om rijlessen te nemen als je 16.5 jaar bent. Op deze leeftijd kun je dan beginnen met rijlessen en op je 17 jaar kun je al je rijbewijs halen. Voor meer informatie over 2todrive kun je b terecht.

Als je je rijbewijs gehaald hebt, dan krijg je van ons ook nog eens een leuke verrassing:

Tussentijdse Toets

Waarom een tussentijdse toets ?

wistudat1

Een Tussentijdse Toets stelt je in staat om je vorderingen voor het praktijkexamente testen. Zo krijg je een indruk van het examen en kan je alvast wennen aan het verloop ervan. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Door de toets ben je beter voorbereid op het uiteindelijke afrijden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een Tussentijdse Toets de slagingskans met twintig procent kan doen toenemen.

Autorijschool Ouled heeft daarom in alle lespakketten de Tussentijdse Toets standaard opgenomen. Zo ben je nog beter voorbereid op je examenda 

 

1323102653367

Na het behalen van je theoriecertificaat en het goed doorlopen van de Tussentijdse Toets volgt het praktijkexamen. Hier laat je de examinator van het CBR zien dat je over voldoende rijvaardigheid beschikt om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Het praktijkexamen voor de personenauto begint en eindigt op de locatie van het CBR en duurt 55 minuten. Hiervan zal ongeveer een kwartier gebruikt worden voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Je zult ongeveer 40 minuten op de weg zijn.

De instructeur van Autorijschool Ouled gaat met je mee naar het examen en legt je precies uit wat er zal gebeuren en wat er van je verwacht wordt. Je kan in je eigen, vertrouwde, lesauto examen doen, en de instructeur rijdt, als je dat wilt, met je mee. Zo maakt hij je het zo makkelijk mogelijk en kan hij je na afloop van het examen zijn visie geven op de uitslag.

Op de website van het CBR vindt je meer informatie over de gang van zaken rondom het praktijkexamen.

 

Voor leerlingen, die ooit met het volgen van rijlessen zijn gestopt, of al hun rijbewijs hebben maar langere tijd niet hebben gereden, biedt Autorijschool Ouled een opfriscursus aan.

Na de eerste rijles bepalen we samen het beste schema en maken we een lesplan op maat.

Ook helpen we je bij het overwinnen van faalangst en zorgen we er gezamenlijk voor dat je straks weer onbekommerd en veilig de weg op kunt.

Wat houdt het theorie examen in 1 dag in?

 • Een Daagse Auto Theorie slechts  €140,- inclusief CBR examen
 • Gegarandeerd slagingspercentage van 100%
 • Geen boeken mee naar huis, wij stomen je in één dag klaar
 • Slimme lesmethode, volledig op het examen gericht
 • Direct aanmelden www.ouled.nl  of bel 0527-610256

Je theorie binnen één dag! Hoe kan dat?

Bij Autorijschool ouLed haal je na een unieke theoriecursus het theorie-examenvoor auto gegarandeerd in 1 dag voor slechts €140,-. Hoe dat kan? Doordat wij het anders aanpakken dan andere verkeersscholen. Wij hebben een unieke lesmethode ontwikkeld die volledig op het CBR-examen gericht is! Wij oefenen alle vragen met je, en onze ezelbruggetjes maken het makkelijk om te onthouden. Hierdoor hebben inmiddels vele cursisten binnen één dag hun theorie gehaald! Je hoeft geen boeken mee naar huis te nemen, wij leren je in één dag alles wat je moet weten. Je kunt het examen de volgende dag bij jou in de buurt doen.

Het examen bestaat uit drie onderdelen:

 • 25 vragen over gevaarherkenning
 • 30 vragen over verkeersregels
 • 10 vragen over verkeersinzicht

Bij autorijschool ouLed bereiden we je voor op het examen aan de hand van voorbeeldvragen. We behandelen de stof van de theorie door de vragen stuk voor stuk goed door te lopen. We geven je hierbij intensieve begeleiding en zorgen dat je de stof écht begrijpt. Deze methode is een groot succes gebleken. We gaan ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag je theorie-examen hebt gehaald!

Faalangst

Wij helpen je graag met het behalen van je rijbewijs

Het halen van een rijbewijs is een belangrijkste mijlpaal in je leven. Het rijbewijs geeft je zelfstandigheid en markeert vaak een overgang naar volwassenheid. Maar het halen van het rijexamen is voor velen een spannende gebeurtenis. En niet iedereen is tegen die spanning opgewassen. Kandidaten die tijdens een normale rijles een uitstekende rijvaardigheid laten zien, worden door faalangst tijdens het afrijden onzeker en gestrest. Zo maken ze fouten die ze anders niet zouden maken, waardoor ze voor het examen zakken. Onnodig, omdat ze wel veilig de weg op kunnen!

Autorijschool Ouled biedt extra ondersteuning bij faalangst en helpt je bij het overwinnen van je nervositeit. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan de voorbereiding voor het examen en zorgen we ervoor dat je zo ontspannen mogelijk naar het rijexamen toegaat. En ook de Tussentijdse Toets helpt je hierbij.

Slipcursus

Gratis slipcursus bij een rijopleiding van ouled

Natuurlijk is het felbegeerde roze pas de ultieme bekroning op je rijopleiding. Maar wij doen er graag nog een schepje bovenop en bieden je een slipcursus aan bij het behalen van je rijbewijs na het volgen van je rijopleiding bij Autorijschool Ouled!

Een slipcursus gaat verder waar je praktijkexamen ophoudt: het beheersen van je voertuig in extremere omstandigheden. Je leert reageren op moeilijke situaties in een gecontroleerde, veilige omgeving. Van een noodstop tot met al slippend de bocht door: je maakt het allemaal mee!

En naast leerzaam, is deze cursus ook nog eens heel leuk

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Bekijk dan snel Wat is 2toDrive of de Veelgestelde vragen voor meer info. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan alle voordelen via Waarom meedoen en praat mee in de social feed.

Meteen aanmelden voor 2toDrive? Vraag dan direct een begeleiderspas aan!

Ben jij enthousiast? Bekijk dan snel Wat is 2toDrive 

Autorijles

Autorijlesplan ouled rijschool

 

Na je eerste proefles en het opstellen van je lesplan begin je aan de rijopleiding. De praktijklessen van Autorijschool Ouled bestaan uit 60 minuten. Hiernaast kan je ook rijlessen boeken van twee uur achter elkaar, of meerdere keren per week lessen.

De lessen worden zorgvuldig opgebouwd aan de hand van je instructiekaart. En je vorderingen houden we bij in je instructiekaart en leskaart, zodat je weet welke onderdelen je al onder de knie hebt en welke er nog volgen

We zoeken alle situaties op die voor het veilig autorijden van belang zijn en oefenen net zolang totdat je deze goed beheerst. Ook zullen we je goed trainen in de bijzondere verrichtingen. Hiernaast zullen we ons richten op het behalen van het examen, en de routes die je vanaf het CBR kan verwachten proefrijden en oefenen.

Zo kom je optimaal voorbereid op je examen en staan je daar geen verrassingen te wachten.

 

MELD JE AAN

Online Theorie

Simpel online je theorie leren ?

Online Theorie

Naast het volgen van een zelfstudie, kun je ook online aan de slag. Autorijschool Ouled heeft hiervoor de juiste software met bijbehorende oefeningen, waarmee je zelfstandig en in je eigen tijd kunt voorbereiden op het theorie-examen.

Heb je een code ontvangen om in te loggen om online je theorie te oefenen, klik dan hier

[ knop type = “thema” koppeling = “http://www.proteusthemes.com” afgerond = “rounded” ] Mijn Macht knop [/ toets ]

Schermafbeelding 2014-05-13 om 12.40.11

E achter B

Wanneer rijbewijs E achter B nodig?

Wanneer een BE-rijbewijs?

Er is veel misverstand over het feit wanneer je nu wel of niet moet beschikken over
het rijbewijs E achter B (of BE).

Vanaf januari 2013 zijn deze regels gewijzigd.
Heeft u het rijbewijs E bij BE behaald voor 18 januari 2013 dan verandert er niets voor u.
De rijbewijscategorie B (personenauto) geldt voor personenauto’s met een aanhanger van maximaal 750 kilo.
Is de aanhanger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs BE verplicht als de toegestane maximum massa
van de combinatie meer bedraagt dan 3.500 kilo uitkomt. De aanhanger mag wel zwaarder zijn dan de auto.
Uit het kentekenbewijs van de auto moet blijken of de auto een dergelijke zware aanhanger wel mag en kan trekken.

Het BE rijbewijs is dus voor bestuurders van auto’s met aanhanger (of trailer of caravan) waarvan
het gewicht van de totale combinatie zwaarder is dan 3.500 kg. 

Is de aanhanger zwaarder dan 3.500 kg?
Dan is het in bepaalde gevallen toch mogelijk om met rijbewijs BE te blijven rijden. 
Dit is echter afhankelijk
van technische aspecten. Bel ons voor meer informatie of raadpleeg de folder: Nieuwe regels voor het rijbewijs BE (zie hieronder).
In bepaalde gevallen heb je voor een aanhanger die zwaarder is dan 3.500 kg een rijbewijs C1E nodig.

Als je beschikt over het rijbewijs CE (aanhangwagen vrachtauto) heb je automatisch E bij B.

Auto Theorie

theorie examen in 1 dag ?

Wat houdt het theorie examen in 1 dag in?

 • Een Daagse Auto Theorie slechts  €140,- inclusief CBR examen
 • Gegarandeerd slagingspercentage van 100%
 • Geen boeken mee naar huis, wij stomen je in één dag klaar
 • Slimme lesmethode, volledig op het examen gericht
 • Direct aanmelden of bel 06-22465850

Je theorie binnen één dag! Hoe kan dat?

Bij Autorijschool ouLed haal je na een unieke theoriecursus het theorie-examen voor auto gegarandeerd in 1 dag voor slechts €140,-. Hoe dat kan? Doordat wij het anders aanpakken dan andere verkeersscholen. Wij hebben een unieke lesmethode ontwikkeld die volledig op het CBR-examen gericht is! Wij oefenen alle vragen met je, en onze ezelbruggetjes maken het makkelijk om te onthouden. Hierdoor hebben inmiddels vele cursisten binnen één dag hun theorie gehaald! Je hoeft geen boeken mee naar huis te nemen, wij leren je in één dag alles wat je moet weten. Je kunt het examen de volgende dag bij jou in de buurt doen.

Het examen bestaat uit drie onderdelen:

 • 25 vragen over gevaarherkenning
 • 30 vragen over verkeersregels
 • 10 vragen over verkeersinzicht

Bij autorijschool ouLed bereiden we je voor op het examen aan de hand van voorbeeldvragen. We behandelen de stof van de theorie door de vragen stuk voor stuk goed door te lopen. We geven je hierbij intensieve begeleiding en zorgen dat je de stof écht begrijpt. Deze methode is een groot succes gebleken. We gaan ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag je theorie-examen hebt gehaald!

 

voor meer informatie meld je aan.

Tarieven

Hier vind u een overzicht van onze prijzen

Hier vind u een overzicht van onze prijzen

Tarieven Examens Prijzen
Auto praktijkexamen € 220,75
Auto praktijkexamen herexamen € 220,75
Auto praktijkexamen tussentijdse toets

Auto praktijk faalangst examen

€ 220,75

€ 307,-

Aanbiedingen  Ouled Prijzen
Nu 5 autorijlessen voor maar € 36,- per les € 180,00
Overige prijzen op en rij Prijzen
Losse rijles € 48,-
Praktijkexamen € 220,75
Herexamen €220,75
tussentijdse toets € 220,75
Eigen verklaring € 33,80
Een theorie les bij het afnemen van een les pakket GRATIS
Prijzen E achter B Prijzen
Intest rijbewijs BE dagcursus (90Min) € 85,00
Losse lessen rijbewijs BE (60min) € 55,00
Praktijkexamen rijbewijs E achter B € 220,75
Eigen verklaring €33,80
Dagcursus E achter B ( 5les uren + examen € 490,-